Team

bomen maan
Joyce 2 zonder badge

Joyce Sengers – Oprichter
Joyce (1969) is directeur en beheerder van Natuurbegraafplaats De Utrecht en bestuurslid van Stichting EEN&AL Natuurbegraven. Joyce groeide op in de Betuwe en stond van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Door haar vrije opvoeding ontstond een hechte band met alles wat leeft en bloeit. Joyce studeerde makelaardij (HEAO Eindhoven) en was een tiental jaren werkzaam als vastgoedmakelaar. Sinds 2005 ontwikkelt zij met haar bureau LANDINZICHT projecten in de openbare ruimte en het landschap.

Joyce is gespecialiseerd in natuurbegraafplaatsen en betrokken bij diverse initiatieven in Nederland en België. In 2006 bracht zij natuurbegraven mee naar Nederland vanuit Engeland, waar zij sinds 2006 regelmatig werkt. In haar werk streeft Joyce naar een synergie tussen het ontwikkelen en het verantwoord omgaan met natuur. Haar uitdaging – die stoelt op haar democratisch ideaal – is om haar projecten bereikbaar en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. ‘’Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ is een plek waar iedereen zich thuis voelt, tot zijn recht komt en kan groeien in harmonie.’’

Wilma van de Moosdijk-van Vugt – medewerker voorlichting & administratie
Wilma (1962) is geboren in Veldhoven. Als tiener verhuisde ze naar de Kempen. Ze woont in Bladel. Ze heeft een secretariële/administratieve achtergrond en kwam met de natuurbegraafplaats in aanraking toen zij zich oriënteerde op een plek voor haar ouders. Als dochter van een hopman bij de verkenners is zij van kleins af aan opgevoed met de liefde voor de natuur. Wildkamperen met haar ouders in Frankrijk en later met haar man in Zwitserland. ‘Daar boven in de bergen, te midden van de overweldigende natuur, voel je je nietig en besef je dat je onderdeel bent van iets groots. Volgens mij zijn wij als mens onderdeel van de cyclus van leven en dood, en slechts één van de soorten op aarde. Daarom is natuurbegraven zo mooi! De cirkel is rond. Ik hoop mijn enthousiasme met u te mogen delen en verheug me erop u te ontmoeten.”

Marco van Horssen  

 

 

 

 

Annette Sengers – Opvolgend bestuurslid Stichting EEN&AL
Annette Sengers (1970) groeide op in de Betuwe en stond evenals haar zus Joyce van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Annette volgde de opleiding facilitaire dienstverlening (HBO) en bekleedde diverse functies als manager van klantenserviceprocessen in de energiesector. Annette ziet zichzelf als een mens achter de mens. Zij is betrokken bij anderen en kan zich goed in hen verplaatsen. Vanwege deze kwaliteiten heeft zij een grote affiniteit met natuurbegraven.

Raad van Advies

Martijn van de Loo – lid Raad van Advies Stichting EEN&AL
Martijn is dierkundig ingenieur en ecoloog. Hij houdt zich bezig met het in kaart brengen, adviseren en beheren van natuurwaarden, zowel in het landschap als in de stedelijke omgeving. Zijn specialismen zijn amfibieën en reptielen en bosecologie. Martijn houdt de natuurwaarden op de natuurbegraafplaats in de gaten en brengt regelmatig verslag uit van de vorderingen op het gebied van biodiversiteit en ecologie. Maakt u zeker een praatje met hem als u hem ziet, hij kan u alles vertellen over de flora en fauna.

Cor Smulders – lid Raad van Advies Stichting EEN&AL
Cor (1950) heeft een brede ervaring op het gebied van accommodatiebeleid en –beheer. Vanuit een jarenlange ervaring, zowel in verschillende functies op managementniveau binnen de gemeentelijke overheid en later als adviseur en projectmanager in de zakelijke dienstverlening, is hij in staat directe oplossingen te bieden. In dat verband heeft hij bijzondere bekwaamheden verworven op het gebied van begraafbeleid en specifiek de ondersteuning en begeleiding van daarmee samenhangende processen.