Het kiezen van een natuurbegraafplaats

Volg uw gevoel

bomen maan
Natuurbegraafplaats_DeUtrecht_6750

Traditioneel of nieuw

In Nederland zijn op dit moment veertien begraafplaatsen die natuurgraven aanbieden. Sommige van deze begraafplaatsen zijn traditionele begraafplaatsen met een natuurlijke uitstraling of met een apart terrein waar natuurgraven worden uitgegeven. Op andere begraafplaatsen wordt primair begraven om bestaande of nieuwe natuur te verbeteren of te ontwikkelen. De nieuwste natuurbegraafplaatsen behoren alle tot deze categorie. Dit geldt ook voor Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht.’

Andere verschillen

Behalve verschillen in opzet en doelstelling zijn er ook verschillen in de prijs van een graf, de soorten graven, de graftekens die zijn toegestaan, de duur van de grafrust, enzovoort.

Volg uw gevoel

Volg bij het kiezen van een natuurbegraafplaats uw eigen gevoel. Houd er rekening mee dat de meeste natuurbegraafplaatsen in Oost Nederland liggen. Oriënteer u op het Internet en maak aan de hand hiervan een eerste selectie. Bezoek dan een aantal natuurbegraafplaatsen om de sfeer in de praktijk te ervaren. Neem voldoende tijd om een keuze te maken.