Faciliteiten

1. heide-2
Ontvangst Paviljoen 
Ontwerp: en-en architecten

Bezoekersroute

Als u Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ bezoekt, komt u binnen via De Scheidijk – een bomenlaan van Haagbeuk. Aan deze laan ligt de parkeerplaats. De kruidenrijkdom in de bermen (vlinderranden) zorgt voor een zachte overgang tussen de drukke buitenwereld en de rust van de natuur.

Parkeren

De parkeerplaats van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ ligt enigszins verscholen om de continuïteit te waarborgen van de bosrand langs de Lage Mierdseweg. Vanuit het informatiecentrum is er toezicht op uw auto. Als de parkeerplaats vol is, kunt u langs de oprijlaan parkeren.

Ontvangstpaviljoen

Nabij de parkeerplaats liggen de veldschuur met informatiecentrum en de toiletgebouw. In het informatiecentrum kunt u terecht met eventuele vragen. De koffie staat voor u klaar. Het derde gebouw is het ontvangstpaviljoen, in een sfeervol ambiance kunt u een uitvaartceremonie organiseren met 50 gasten.

Luifel

In het hart van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ staat een luifel. Deze doet dienst als stilte- en ontmoetingsplek bij een uitvaart en is geschikt voor het vieren van bijzondere gelegenheden.. De ligging  – op de kruising van de toegangslaan en de berkensingel – versterkt de ceremoniële functie. De luifel biedt plaats aan 80 personen (zitplaatsen).

Natuurtheaters

Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’  beschikt over twee (openlucht) natuurtheaters, met elk een geheel eigen sfeer. Het ene ligt aan het heideterrein aan de rand van het ven. Vanaf de wal heeft u een prachtig uitzicht over ven en heide. Het andere ligt aan de rand van het schaduwsoortenbos en wordt omgeven door een takkenwal. Het is hierdoor meer besloten. Er is uitzicht richting de akker. De natuurtheaters kunnen voorzien worden van meubilering en audiovisuele voorzieningen.

Ceremonies en Condeleances

Voor ceremonies en condoleances kunt u onderandere terecht in een van de accommodaties op of rond Landgoed ‘De Utrecht’:

Alle locaties hebben hun eigen sfeer en mogelijkheden en zijn voorzien van audiovisuele voorzieningen.