Een graf reserveren

bomen maan
handopkist_kopie

Een graf uitkiezen op ‘De Utrecht’

Op Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ bent u volledig vrij in de keuze van de graflocatie, zolang de natuur en enkele archeologisch beschermde plekken voldoende worden ontzien. U kunt kiezen uit vijf landschapstypes: heide, vochtig bos, licht berkenbos, lichthoutsoortenbos en schaduwsoortenbos. Elk type heeft zijn eigen sfeer. Door ‘De Utrecht’ af en toe te bezoeken, leert u de diverse sferen kennen en kunt u het landschapstype kiezen dat bij u past. Neem hiervoor voldoende tijd.

Typen graven en tarieven

Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ biedt verschillende typen graven aan zoals individueel graf, graf voor twee lichamen (naast elkaar) en generatiegraf. In alle typen graven kan een lichaam of crematie-as worden begraven. Een combinatie van beide is ook mogelijk. De afstand tussen zichtbare graven bedraagt minimaal 2,5 meter.

Bekijk hier de tarieven per per 1 januari 2024.

Reserveren van een graf

Op Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ kunt u bij leven een graf reserveren. Als u een graf hebt uitgezocht wordt een reserveringsbevestiging opgemaakt. Hierin wordt vastgelegd waar een graf voor u is gereserveerd. Zodra het grafrecht is betaald, wordt een grafakte opgemaakt. Hierin worden de graflocatie en reservering definitief voor u vastgelegd. Vanaf dit moment bent u verzekerd van een graf op de door u gewenste plek.

In het geval een naaste overlijdt zonder dat er een graf is gereserveerd, kunt u – desgewenst met de uitvaartverzorger – direct bij ‘De Utrecht’ terecht om alsnog een graf te reserveren. De locatie en de reservering van dit graf worden ter plekke vastgelegd in een reserveringsbevestiging, zodat u met een gerust gevoel de uitvaart kunt voorbereiden.

Naar het formulier Grafrecht registreren