De natuur centraal

bomen maan
natuurcentraal

Het delven van het graf

De graven op Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ worden met veel zorg gegraven. Staat er in de buurt van het graf een boom, dan worden de wortels vooraf deskundig gesnoeid. De jaren hierna worden geen andere graven uitgegeven in de buurt van de boom, zodat de wortels zich kunnen herstellen.

Bij het delven van het graf worden de grondlagen gescheiden en apart gelegd. Als het graf wordt gesloten, worden de grondlagen in omgekeerde volgorde teruggelegd met de zadenrijke plag weer boven op het graf. Voor het maken van graf wordt een veilige bekisting gebruikt. Bij een dubbelgraf wordt de graven naast elkaar gedolven.

De natuuruitvaart

Op Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ wordt de uitvaart zo ingevuld dat de natuur en het milieu zo min mogelijk worden belast. Daarom bestaan de kist, wade of urn uit natuurlijke en goed afbreekbare materialen en wordt als rouwboeket bij voorkeur een veldboeket gebruikt of een boeket van bloemen uit uw tuin. Chemisch behandelde en geïmporteerde bloemen zijn niet toegestaan. U bent geheel vrij in het invullen van de uitvaart en kunt dit op een zeer persoonlijke wijze doen, zolang u de natuur respecteert.