Workshop ‘zitters’ vilten

12 september 2018

bomen maan
vilt3

Als kunstwerkje aan de muur of op je stoel: een zelfgemaakte ‘zitter’ is decoratief en je kunt er heerlijk op zitten, bijvoorbeeld op een boomstam nabij je dierbare.

Een warme zitter
Het voordeel van een ‘zitter’ is dat hij handzamer en bruikbaarder is dan een hele vacht. Op de natuurbegraafplaats kun je de techniek om een zitter te maken leren. Je kunt een zitter gebruiken om op te zitten, bijvoorbeeld op een plek op onze natuurbegraafplaats die je dierbaar is. Zo zit je zacht en warm op een natuurproduct dat je zelf hebt vervaardigd van wol van de schapen op het landgoed.

Wat heb je nodig?
Voor vilten heb je nodig: wol, warm water, zeep en je handen. Door wrijving haken de wolvezels in elkaar. Zo ontstaat van losse wol een mooi vast geheel. Het is een meditatieve bezigheid die je verbindt met de natuur en de omgeving en die maakt dat je tijdens het vilten kunt wegdromen. In deze workshop maak je van ruwe wol een stevige, hoogpolige zitter van ongeveer 45 x 45 centimeter.

Kosten en aanmelden:
€ 37,50  inclusief materialen (deel van een witte vacht en onderwol). Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Aanmelden kan per e-mail of telefoon.

Wanneer?
Zaterdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 16.00  uur.

Tips
Trek oude kleding en stevige schoenen aan, want we werken in de natuur. Neem zelf een handdoek mee en een bak voor het sop. Ruw&Ruig Streekdiezijn zorgt voor de overige materialen.