Vroege Vogelwandeling 15 mei

19 april 2022

bomen maan
fkuifmees

Voor de vroege vogels gaan we deze ochtend om kwart voor zeven op pad met Koen, onze ecoloog. Het broedvogelseizoen is in volle gang. Dat hoor je vooral in de vroege ochtend, omdat dan de vogels het actiefst zijn. 

De zang van de mannetjes is op dit tijdstip overal te horen. Koen herkent ze aan hun zang en kan dus precies vertellen welke soorten zich op De Utrecht hebben gevestigd. Koen vertelt niet alleen hoe je vogels kunt herkennen aan hun zang, maar besteedt ook aandacht aan gedrag, voedsel en de verschillende nesten die vogels maken. Tijdens de wandeling proberen we veel verschillende vogelsoorten te zien. Hiervoor zal Koen een verrekijker meenemen. Mocht u zelf een verrekijker hebben, breng hem dan mee!

Enkele mooie vogels die we kunnen verwachten zijn de grote bonte specht, de gekraagde roodstaart en de boompieper. Met wat geluk spotten we een raaf die zich de laatste tijd regelmatig laat zien.

We verzamelen om 6.45 uur op de brink. Na afloop is er koffie met koek. Deelname gratis. Meld u aan via de mail: activiteit @nbpu.nl of per telefoon: 013 – 203 2175.

Bent u verhinderd dan is er een nieuwe gelegenheid op zaterdagavond 11 juni met een natuurwandeling in de avondschemer.