Voorzorgsmaatregelen tijdens Corona-crisis

22 maart 2020

bomen maan
houdafstand

Zoals we allemaal weten is er een enorme bezorgdheid over het snel verspreidende virus COVID-19. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, de LOB en ‘Natural Death Centre’ . Uiteraard zullen wij u en uw dierbare dezelfde zorg en aandacht geven als u van ons gewend bent. We weten dat het virus sterft met de gastheer, zodat er geen risico van besmetting is voor families, het natuurgebied of ons team.

Wel willen we alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om het risico van mogelijke verspreiding van het virus naar families, hun vrienden, uitvaartondernemers en ons team voorkomen. De belangrijkste maatregelen zijn hierna vermeld.Iedereen is van harte welkom om de natuurbegraafplaats te bezoeken zoals gewoonlijk. Helaas kunnen we geen koffie aanbieden. We zullen families blijven ontmoeten op afspraak en zijn ten alle tijden bereikbaar via telefoon of e-mail. Probeer te genieten van de lente op De Utrecht.

Bezoekt u de begraafplaats niet als u een van de COVID-19 virussymptomen bemerkt. Denk aan onze oudere medemensen!

Uitzoeken van een graflocatie
Bij reserveren en vastleggen van een graflocatie wordt het fysieke contact tot een minumum beperkt. Plaats een houten marker (in mand bij info-punt) bij de door u gewenste graflocatie en laat telefonisch weten welke orientatiesteen nabij is. Wij informeren u dan -na controle in het terrein- of deze locatie beschikbaar is. Per e-mail of post zullen we het verdere papierwerk in orde maken.

Tijdens uitvaarten
Wij raden aan om bijeenkomsten zo klein mogelijk te houden, conform de regels van de overheid zijn maximaal 30 gasten toegestaan. Eventueel kunt u op later tijdstip een grotere bijeenkomst houden in een van onze natuurtheaters.

Begraving van crematie-as
In het geval van een technische crematie (zonder aanwezigen) kunt u op een later (veilig) tijdstip een herdenkingsbijeenkomst houden gevolgd door het begraven van de as.

Handen wassen en tissues
Er is een toilet met handenwas-faciliteit. We vragen gasten om hun gebruikte tissues mee te nemen en thuis bij het afval te deponeren.

Afstand
Houd 1,5 meter afstand. Er mag geen contact zijn tussen personeel en aanwezigen onderling, waaronder handschudden en knuffelen. Nies of hoest in uw elleboog.

Wij nemen de volgende aanvullende voorzorgsmaatregelen:

  • Het toilet en de deurgrepen worden meerdere keren per dag schoongemaakt om het risico op infectie te verminderen.
  • Papierwerk wordt waar mogelijk elektronisch overgedragen en andere documentatie moet 24 uur ongeopend in een plastic envelop blijven om mogelijke infectie tot een minimum te beperken.
  • Bekisting, touwen en gereedschap worden na elke uitvaart gereinigd.
  • Voor uitvaartondernemers
    Tijdens de Corona-crisus wordt er geen gebruik gemaakt van de houten wagen of paard met wagen. U kunt met de rouwauto over de verharde paden naar het graf rijden. Ons team zal u daarbij voorgaan. Zorg voor voldoende dragers voor het dalen van de overledene. Gebruik bij voorkeur uw eigen touwen. Het ‘verlof tot begraven ‘ dient digitaal voorafgaand aan de uitvaart toegezonden te worden (aanvraag@nbpu.nl).