RIVM regels uitvaarten

03 oktober 2020

bomen maan
Nstuurbegraafplaats De Utrecht

Uitvaartplechtigheden vallen niet onder de strengere coronamaatregelen, wat betreft de groepsgrootte van maximaal 30 personen binnen en 40 buiten. De overheid heeft een lijst gepubliceerd met uitzonderingen zoals uitvaartplechtigheden.

Eigen woning
In de eigen woning mag u maximaal drie personen van buiten het eigen gezin ontvangen. In het geval van een uitvaart maakt de overheid daar een uitzondering op. Zo is het toch mogelijk om met meer nabestaanden bij het huis van de overledene te verzamelen op de dag van de uitvaart.

Uitvaartplechtigheid en begrafenis
Voor uitvaarten geldt ook een uitzondering op het maximum van dertig personen die in een binnenruimte en veertig personen die bij een buitenactiviteit mogen samenkomen. Er is dus geen beperking aan het aantal personen dat een uitvaartplechtigheid of begrafenis mag bijwonen, zolang de locatie voldoende ruimte biedt om de afstandsmaatregelen (1,5 meter) in acht te nemen.

Drie Natuurtheaters met ieder 100 zitplaatsen
Op de natuurbegraafplaats kunnen wij op veilige afstand zitplaatsen bieden aan 100 mensen. Bekijk hier de mogelijkheden in onze natuurtheaters.