Pluktuin op De Brink

22 november 2021

bomen maan
image

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het ontwerp en de aanleg van de pluktuin. Het ontwerp en de aanleg zijn in handen van stagiairs Sven en Jaimy. Ze zitten in het eindexamenjaar van de richting ecologie & wildlife van mbo Yuverta in Geldermalsen.

Inheemse en biologische planten
In de pluktuin zijn zo’n 300 inheemse planten geplant, dus planten die van oudsher in ons land voorkomen. Dat heeft verschillende voordelen:

  • Ze zijn gewend aan het Nederlandse klimaat;
  • Ze versterken het ecosysteem;
  • Ze dragen bij aan de gezondheid van bodem en grondwater;
  • Ze bieden schuilmogelijkheid en voedsel aan vogels, vlinders, insecten en andere dieren;
  • Alle planten in de pluktuin zijn gekweekt zonder gebruik van kunstmest of chemische middelen.

Voor de pluktuin zijn negentien vaste plantensoorten geselecteerd. Voorbeelden zijn lange ereprijs, zwarte toorts, knoopkruid, kattenkruid, beemdkroon, muskuskaasjeskruid en koninginnenkruid. Komend voorjaar zal de pluktuin prachtig geel, paars, wit en roze kleuren. In april bloeien de eerste bloemen en zullen we grafboeketjes aanbieden. De boeketjes zijn gratis. Het staat u natuurlijk altijd vrij een bijdrage in onze spaarpot te stoppen, dat we gebruiken voor nieuwe natuurprojecten.

Lijkt het u leuk om in het bloeiseizoen, één middag in de week, de pluktuin te bemannen? Neem dan contact op met Gijs of Joyce.