Plantdag vlinderrand – 16 maart, helpt u mee?

02 februari 2019

bomen maan
vlinderrand

Bijen vinden we belangrijk op de natuurbegraafplaats. Daarom gaan we drachtplanten (wilde rozen) aanplanten, die nectar leveren voor bijen, vlinders en insecten. Helpt u mee?

Ook dit jaar doen we weer mee met NLdoet. Wat gaan we doen? We gaan met vereende krachten een vijfhonderd meter lange ‘vlinderrand’ aanleggen: een strook met beplanting die mooi bloeit en lekker ruikt. Maar vooral: die bijen, vlinders en insecten uitnodigt om zich in het gebied te vestigen. Want de soorten die we gaan aanplanten zitten boordevol nectar.

Het planten van de jonge stuikjes is arbeidsintensief – en is ook heel erg leuk. Daarom vragen wij u – als u tijd en zin heeft – om ons mee te komen helpen als vrijwilliger op deze gezellige en actieve dag. Uiteraard zorgen wij dat er begeleiding aanwezig is en dat uw ‘inwendige mens’ goed wordt verzorgd.

Start
Er zijn twee startmomenten: 9.30 uur en 13.30 uur.

Wat zijn de extra’s?
Uiteraard wordt er gezorgd voor de inwendige mens.
-Daarnaast mag u, als dank voor uw hulp, op deze dag een speciaal boompje planten voor iemand die u dierbaar is.
-Verder krijgt u een rondleiding over de natuurbegraafplaats en informeren wij u over natuurbegraven.

Al met al wordt het een gezellige en positieve dag, die u afsluit met een tevreden gevoel omdat u hebt bijgedragen aan de toekomstige natuurontwikkeling op het terrein. Vergeet uw spade en gieter niet!

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via of per e-mail of via de site van NLdoet: