Paddenstoelenwandeling en -diner * 29 oktober

21 september 2022

bomen maan
image

Op zaterdag 29 oktober organiseren Landgoed Wellenseind en Natuurbegraafplaats De Utrecht als goede buren een gezamenlijke herfstactiviteit. Daarbij ligt de focus op paddestoelen. Niet alleen in de natuur, maar ook op je bord. Een bijzonder driegangenmenu maakt namelijk onderdeel uit van het arrangement. Je geniet daarvan – naar keuze – als lunch of diner.

Om 13.30 uur zal paddestoelenkenner Kees Boele je eerst inwijden in de wonderlijke funguswereld. Aansluitend start de wandeling van circa 7 km. Onderweg geniet je van het prachtige herfstlandschap op de landgoederen Wellenseind en De Utrecht, waarbij regelmatig op bijzondere paddestoelen wordt gewezen.

Ongeveer halverwege de tocht wordt bij het paviljoen van de Natuurbegraafplaats gepauzeerd met een drankje (koffie, thee, of chocomel) met een zwamcijsje (warme oesterzwam in bladerdeeg).

Tegen zonsondergang, tussen 17.30 en 18.00 uur, keren de wandelaars terug bij Voor Anker. Voor de lunchers betekent dat het afscheid, voor degenen die voor dinertijd kozen begint dan nog het culinaire avontuur.

Het menu bestaat uit:
– bospaddestoelensoep
– truffelrisotto met een mix van paddestoelen en ‘kibbeling’ van boskip (zwavelzwam) in een hartig beslag van ons eigen Fallopbier
– shiitake-ijs met chocolade en een sausje van sleedoornbessen van eigen landgoed

De gerechten zijn door chefkok Marieke samengesteld en vormen ook voor niet-vegetariërs een echte culinaire beleving. Het complete Herfstarrangement kost € 29,50, exclusief drankjes. Tot en met 12 jaar bedraagt de prijs € 19,50, waarbij kleinere porties of (naar wens) een kindermenu worden geserveerd.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Dat kan door een mailtje te sturen naar natuur@vooranker.nl, met vermelding van het aantal volwassen deelnemers en kinderen en de keuze voor lunch- of diner-tijd.