Midzomerviering – 21 juni

03 april 2019

bomen maan
DSC05673

Op vrijdag 21 juni om 18.30 uur bent u welkom op een bijzondere avond op Natuur- begraafplaats ‘De Utrecht’. We vieren dan de langste dag en er is alle ruimte voor herinneren en verhalen vertellen. Over dierbaren die in de natuur van De Utrecht zijn maar ook over hen die elders zijn.

Op deze dag – de langste dag van het jaar – vieren we op de natuurbegraafplaats de inmiddels traditionele zonnewende. De zon schijnt deze dag bijna 17 uur en zonlicht is belangrijk voor de natuur, voor het leven. Dankzij het licht kunnen we genieten van alle kleuren en geuren van de bloemen om ons heen. Het is daarom een mooi moment om stil te staan bij het licht als levensbron.

PROGRAMMA
18.30 uur Inloop
Met mogelijkheid om een zogenaamd bloemennestje te maken onder leiding van bloembindster Corien Veron.

19.00 uur Bloemenritueel in het natuurtheater ‘rond het ven’
Rouwbegeleiders Janine en Mijntje van Onderweg Tilburg nemen u deze avond mee met woorden en muziek. We staan stil bij onze dierbaren met een bloemenritueel. Muzikaal wordt de avond begeleid door koor Switch uit Tilburg.

20 uur Zomermaaltijd
Aansluitend is er een informeel samen zijn. We eten aan lange tafels midden in de natuur. Bij regen onder onze luifel. De kok van Kookgenoten verzorgt een zomerse bloemenmaaltijd en gebruikt daarbij lokale producten. Verse kruiden maken alles compleet. Dianne Hesselmans van Wijn&Zo zal deze avond wijn schenken van de wijngaard van het Landgoed. Bekijk hier de wijnstokken de wijnstokken op Esbeekse grond. Inmiddels is “Dun Witte” op dronk.

U bent welkom voor een of beide programmaonderdelen. We eindigen de avond even voor 22.00 uur, zodat we met zonsondergang de natuur hebben verlaten en het ritme van de nachtdieren niet verstoren.

Komt u ook?
Neem dan de volgende voorbereidingen:
-Meld u aan via midzomer@nbpu.nl
-Geef aan of u alleen komt of nog anderen uitnodigt
-Geef daarbij namen door van dierbaren die u op deze avond wil gedenken
-Maak vervolgens € 17.50 per persoon over voor de maaltijd op NL27 TRIO 0391 0313 84 ten name van Stichting EEN&AL natuur De Utrecht, onder vermelding van uw naam en e-mail-adres. -U kunt zich tot 17 juni aanmelden via midzomer@nbpu.nl.

Op de avond zelf:
-Breng voor elke dierbare die u herdenkt een bloem uit uw tuin mee.
-Denk aan een trui of vest.
-Roken of kaarsjes zijn niet toegestaan in verband met natuurbrandgevaar.
-Vanaf 18.00 uur bent u welkom, we starten om stipt 18.30 uur.