Midwinterwandeling zondag 19 december – iedereen welkom!

19 oktober 2021

bomen maan
Nstuurbegraafplaats De Utrecht

Reis door de tijd
Op zondag 19 december is er weer een midwinterviering op Natuurbegraafplaats De Utrecht. We maken dan een reis door de tijd. Wandelend (op afstand) gaan we over de mooie paden op weg. We herinneren ons de namen van degenen die niet meer met ons meelopen. Daarna staan, zitten of liggen we stil bij het nu en vooral het hier, het bos met zijn stilte en ook zijn typische bosgeluiden, en we gaan verder op weg naar de tijd die voor ons ligt. Een tijd vol plannen en voornemens.

  • Langs het pad maken we met de 26 letters van het alfabet de namen van de dierbaren die voor altijd in ons hart blijven en zetten er een lichtje bij.
  • Op een van de stilste plekken van het bos luisteren we. Naar wat het bos laat horen, maar ook naar de stilte. Een kans om in alle rust en kalmte even zonder bliepjes en muziekjes te zijn en zo de omgeving op een andere manier te ervaren.
  • Al wandelend bedenken we wat we ons voor de steeds langer wordende dagen, voor het nieuwe seizoen en het nieuwe jaar voornemen, wat voor dromen en plannen we hebben. Om ons leven en dat van de mensen en de wereld om ons heen beter en mooier te maken. Die dromen schrijven we op en hangen we in de grote kerstboom. Die blijft tot in het nieuwe jaar, tot Driekoningen, staan.

U bent van harte uitgenodigd mee te doen. U kunt starten tussen 11.00 en 16.00 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur en is ongeveer 1 kilometer. Als de regels het toelaten zijn er warme dranken en soep. Het team van De Utrecht heet u graag welkom om met elkaar te vieren dat er na de donkerste dagen steeds meer licht zal komen.
Raadpleeg voor vertrek onze website voor actuele informatie rondom RIVM maatregelen.