Midwinterviering zondag 22 december – iedereen welkom!

18 november 2019

bomen maan
DSC_7124

Winterwende
Al duizenden jaren wordt in vele culturen op het noordelijk halfrond in de tweede helft van december de kortste dag van het jaar, de ‘winterwende’, als een waar feest gevierd. Daarbij wordt het licht verwelkomd en de duisternis verdreven.  Licht is namelijk belangrijk voor het ritme in de natuur, voor het leven. Het brengt ons hoop en energie.

Op de natuurbegraafplaats kijken we uit naar dit moment. Het lijkt ons daarom een mooi moment om stil te staan bij deze levensbron. Tegelijkertijd is december ook dé feestmaand van het jaar. Een maand waarin we vaak op meerdere momenten samen komen met de mensen die ons het meest dierbaar zijn. We missen dan de mensen die niet meer bij ons zijn.

Viering
Om in deze drukke tijd stil te staan bij wat onze dierbaren voor ons nog steeds betekenen, én om te vieren dat de dagen geleidelijk weer langer worden, nodigen wij u graag uit voor onze Midwinterviering. Een sfeervol samenzijn midden in de natuur van ‘De Utrecht’.

Staand of zittend rondom een warm vuur luisteren we naar muziek en poëzie. We maken samen een korte stiltewandeling, ontsteken kaarsjes voor onze dierbaren en horen hun namen aan ons voorbij komen. Kinderen maken kleurrijke gedenklichten en luisteren naar een sprookje.

U bent zondag 22 december vanaf 15.00 uur van harte welkom. De Midwinterviering begint om 16:00 uur en duurt tot circa 17:00 uur. Aansluitend kunt u samen rondom het vuur nog genieten van een warm drankje, bijpassende lekkernijen en elkaars gezelschap. Deelname is kosteloos en voor natuurvriendelijke kaarsen wordt gezorgd.

Wilt u samen met ons de midwinter vieren?
Iedereen is welkom. Meldt u zich dan aan door een e-mail te sturen aan midwinter@nbpu.nl.
Denkt u aan een zaklamp, warme kleding en schoeisel?

Graag tot 22 december!