Midwinterviering 17 december 2017

22 november 2017

bomen maan
aanteken

Winterwende
Al duizenden jaren wordt in vele culturen op het noordelijk halfrond in de tweede helft van december de kortste dag van het jaar, de ‘winterwende’, als een waar feest gevierd. Daarbij wordt het licht verwelkomt en de duisternis verdreven.  Licht is namelijk belangrijk voor het ritme in de natuur, voor het leven. Het brengt ons hoop en energie.

Op de natuurbegraafplaats kijken we uit naar dit moment. Licht is belangrijk voor de natuur, voor het leven.  Het lijkt ons daarom een mooi moment om stil te staan bij deze levensbron.

Tegelijkertijd is december is ook dé feestmaand van het jaar. Een maand waarin we vaak op meerdere momenten samen komen met de mensen die ons het meest dierbaar zijn. Helaas zonder de mensen die niet meer bij ons zijn.

Viering
Om in deze drukke tijd stil te staan bij wat onze dierbaren voor ons nog steeds betekenen, én om te vieren dat de dagen geleidelijk weer langer worden, nodigen wij u graag uit voor onze Midwinterviering. Een sfeervol samenzijn midden in de natuur van ‘De Utrecht’.

Staand of zittend rondom een warm vuur luisteren we naar muziek en poëzie. We maken samen een korte stiltewandeling, ontsteken kaarsjes voor onze dierbaren en horen hun namen aan ons voorbij komen. Kinderen maken kleurrijke gedenklichten en luisteren naar een sprookje.

U bent zondag 17 december vanaf  15.00 uur  uur van harte welkom. De Midwinterviering begint om 16:00 uur en duurt tot circa 17:00 uur. Aansluitend kunt u samen rondom het vuur nog genieten van een warm drankje, bijpassende lekkernijen en elkaars gezelschap. Deelname is kosteloos en voor natuurvriendelijke kaarsen wordt gezorgd.

Wilt u samen met ons de midwinter vieren?
Meldt u zich dan aan door een e-mail te sturen aan midwinter@nbpu.nl.

Denkt u aan een zaklamp, warme kleding en schoeisel?

Graag tot 17 december!

 

impressie midwinterviering 2016

Programma
vanaf 15.00 uur
gelegenheid om lichtjes te plaatsen op de graven en in de centrale lichtcirkel

16.00 – 17.00 uur
viering onder de luifel met akoestische muziek, poëzie en namenritueel aan het ven

17.00 – 17.30 uur
samenzijn rond het vuur met warme dranken en lekkernijen