Midwinter in het licht – vanaf 17 december

22 november 2021

bomen maan
midwinter

Al duizenden jaren wordt in vele culturen op het noordelijk halfrond in de tweede helft van december de kortste dag van het jaar, de ‘winterwende’, als een waar feest gevierd. Daarbij wordt het licht verwelkomd en de duisternis verdreven.  Licht is namelijk belangrijk voor het ritme in de natuur, voor het leven. Het brengt ons hoop en energie.

Dit jaar staan we weer stil bij de kortste dag en denken we rond de feestdagen extra aan onze dierbaren die er niet meer zijn. We bieden een programma aan waarbij we de natuurbegraafplaats tijdens de kerstvakantie op een veilige manier in het licht zetten. Van 17 december tot 3 januari is het (bij wijze van uitzondering) toegestaan om een kaarsje op het graf of in het natuurtheater aan te steken. Verder staat er een toekomstboom waarin u een wens of droom kunt achterlaten.

Graflichtjes
Tijdens de ‘lichtdagen’ zijn op de brink graflichten verkrijgbaar. Alle dagen tussen 11.00 en 16.00 uur staat ons team, ondersteund door onze vrijwilligers, voor u klaar met de kaarsen en warme aandacht (in plaats van warme chocola…). Vanaf 3 januari halen wij de kaarsjes weg en laten we de natuur weer de natuur.