Maak kennis met Sanne

03 oktober 2020

bomen maan
Sanne

Er is volop werk op Natuurbegraafplaats De Utrecht. Daarom zijn we blij met onze jongste versterking: boswachter Sanne Jacobs. Geboren en getogen in Ewijk, in de uiterwaarden van de Waal. Geen wonder dat Sanne als snel geboeid raakte door de natuur. Ze stelt zichzelf aan u voor.

 

 

Ik ben al lang geïnteresseerd in de natuur. Die interesse heeft ertoe geleid dat ik de opleiding Bos- en Natuurbeheer heb gedaan en in juli van dit jaar heb afgerond. Vervolgens ben ik direct begonnen op de natuurbegraafplaats.

Terschelling
Mijn eerste stage liep ik bij Staatsbosbeheer Terschelling. Hier heb ik kennisgemaakt met het praktisch beheer dat bij bos- en natuurbeheer hoort. Mijn motorzagen-1-certificaat en mijn bosmaaiercertificaat had ik toen al behaald, dus die kon ik daar mooi in de praktijk brengen. Ook heb ik rasters geplaatst, onderhoud gepleegd aan de schelpenpaden en meegeholpen bij het bekappen van de hoeven van geiten en bij diverse publieksactiviteiten, zoals de begeleiding van een groep jongeren die een dagje vrijwilligerswerk kwamen doen en educatiedagen voor kinderen.

Lingebos
Mijn tweede stage liep ik bij Staatsbosbeheer Waardenburg. Hier mocht ik de boswachter meehelpen met zijn werkzaamheden rond het project essentaksterfte in het Lingebos. Tijdens dit project heb ik met het geo-informatiesysteem ARCGIS gewerkt en was ik medeverantwoordelijk voor de begeleiding van de aannemers. Daarnaast heb ik met vrijwilligers gewerkt in de eendenkooi en ben ik betrokken geweest bij het optimaliseren van de nestvlotjes voor de zwarte stern.

Ik vind Natuurbegraafplaats De Utrecht een prachtige plek waar mens en natuur echt samenkomen. Deze verbondenheid zie ik elke dag weer terug en ik ervaar het zelf ook. Samen met mijn collega Gijs zorg ik voor het bos. Elke dag is anders en het is heerlijk om dagelijks buiten te zijn. Ik weet intussen van mezelf dat ik een goed oog heb voor details. Dus als u vragen hebt, bijvoorbeeld over de paddenstoelen die we nu steeds meer gaan zien: stel ze! Ik beantwoord ze graag.