LandArt route: twee kunstwerken blijven achter

02 februari 2019

bomen maan
WhatsApp_Image_2019-01-27_at_19.52.47

Afgelopen zomer genoten veel bezoekers van de kunstwerken in de natuur. In samenwerking met LandArt Diessen  organiseerden we dit kunstproject waarbij een tiental kunstwerken waren te zien. 

De kunstwerken waren gemaakt van vergankelijke materialen en de elementen zorgden voor verandering/dynamiek van de werken. Twee van deze kunstwerken zijn achtergebleven. Om geheel opgenomen te worden door de natuur.

Landart is een kunstproject waarbij kunstenaars hun werk exposeren in het buitengebied, waarbij ze gebruik maken van natuurlijk en afbreekbaar materiaal. De tiende editie van dit kunstproject vond ditmaal plaats op Natuurbegraafplaats De Utrecht.

Het kunstwerk ‘Voor eeuwig verbonden’, gemaakt door viltkunstenaars Carla van Iersel en Mirjam Rullmann, geeft uitdrukking aan de liefde en relaties die tussen mensen bestaan, ook na de dood. Het weefwerk is er nog, maar de kleuren vervagen en het wordt rafeliger. Het verliest delen en valt langzaam uiteen.

Uiteindelijk valt de rest van het weefwerk op de grond. Daar gaat het langzaam op in de natuur en wordt voedsel en schuilplek voor de dieren. Dan bestaat de herinnering aan het weefwerk alleen nog in ons hoofd.

Het kunstwerk BEGINNING van Maria van Ewijk drijft in het ven. Waar water is, is leven. Langzaam zal het water bezit nemen van het kunstwerk.

Op 2 juni jongstleden opende burgemeester Palmen de route door BEGINNING te onthullen. Bekijk hier de video