LandArt Route tot 1 november

03 oktober 2020

bomen maan
RUD_0159

Nog tot 1 november kunt u genieten van de kunstwerken van LandArt Brabant, de kunstroute die dit jaar ‘duurzaam verbinden’ als thema heeft. De kunstenaars hebben gekozen voor natuurlijke en vergankelijke materialen die heel geleidelijk veranderen, verkleuren of opgaan in het landschap. Dat past helemaal bij de uitgangspunten van onze natuurbegraafplaats. 

Kunst als metafoor
‘Op een natuurbegraafplaats vloeien mens en natuur samen. Natuurlijke kunst past daar helemaal in’, zegt Lia Stravens, voorzitter van LandArt Brabant. Op het terrein van de natuurbegraafplaats is een wandelroute uitgezet langs negen kunstwerken. Zo ligt er in een vijver een kleine boot van kunstenaar Theo van Keulen. In de folder zegt hij daarover: ‘Ieder mens is wel eens in het leven gestrand in een carrière of een huwelijk, net als deze boot. Maar op een begraafplaats ben je definitief gestrand. Deze boot is daarvan de metafoor.’

De kunstwerken zijn geplaatst nabij de paden en op respectabele afstand van de graven. De route (twee kilometer lang) is rolstoeltoegankelijk. Ons advies: trek gemakkelijke schoenen aan. Groepen van tien tot dertig personen kunnen een rondleiding aanvragen.