Inspiratiedag Groene Uitvaart 11 september

13 augustus 2016

bomen maan
Nstuurbegraafplaats De Utrecht

Zondag 11 september 2016
11.00 tot 16.00 uur  
                    

rondleidingen-workshops-presentaties-optredens

Op deze inspiratiedag heten we u van harte welkom bij uw kennismaking met de prachtige natuur en de diverse mogelijkheden van natuurbegraven op landgoed ‘De Utrecht’. De natuurbegraafplaats is een initiatief van stichting EEN&AL natuur ‘De Utrecht’, die natuur en natuurbegraven stimuleert, ontwikkelt en faciliteert. Daarom zijn we in het voorjaar van 2015 samen met a.s.r gestart met het omvormen van 27 hectare productiebos tot een basis voor een hoogwaardig en divers natuurgebied. Inmiddels zijn de eerste begrafenissen verzorgd en is onze natuurbegraafplaats een feit.

Officieel geopend
Op 2 september 2016 openen we Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ officieel. Dit doen we samen met diverse sprekers, een theateroptreden en het in gebruik nemen van de Erebegraafplaats Kunstrijk voor schrijvers, dichters en andere cultuurdragers door de bijzondere herbegraving van schrijver/dichter Halbo C. Kool.

Programma zondag 11 september
U bent van harte welkom op onze inspiratiedag, waaraan u op elk moment tussen 11.00 en 16.00 uur kunt deelnemen. We hopen u met de volgende activiteiten een goede indruk te geven van diverse groene rituelen in de uitvaart.

Activiteiten
–  Groepsrondleidingen met uitleg over natuurbegraven;
–  Natuurwandelingen onder begeleiding van ecoloog en boswachter;
–  Bezichtiging pas gegraven natuurgraf;
–  Presentaties van kisten, wades en urnen;
–  Presentatie van natuurlijke decoraties door bloemist;
–  Bezichtiging paard en wagen voor vervoer op ‘De Utrecht’;
–  Bezichtiging uitvaartbus voor vervoer van gezelschappen;
–  Demonstratie opbaring met graszoden;
–  Workshops bloemcirkels leggen;
–  Optredens met akoestische muziek;
–  Presentatie van regionale producten door Land van Hilver;
–  Tentoonstelling van etsen door Stichting Andres Schotel.

Als u onverhoopt slecht ter been bent, staat er een elektrische terreinwagen tot uw beschikking. In onze grote tent bent u van harte welkom voor een lekker drankje

Bespreek uw vragen en wensen
Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ nodigt u ook graag uit alvast eens na te denken over uw eigen uitvaart. Het geeft rust voor u en uw nabestaanden als u weet dat dit straks goed geregeld is. Daarom zijn er tijdens de inspiratiedag ook diverse uitvaartbegeleiders aanwezig van uitvaartondernemingen uit de buurt. Op een speciale stille plek in de natuur krijgt u alle ruimte om in alle vrijheid uw vragen en wensen te bespreken met een uitvaartbegeleider.

Algemeen
Houdt u a.u.b. rekening met de natuur bij het parkeren van uw auto. Parkeer daarom alleen op de daarvoor bestemde plaatsen. Blijft u op de paden en houdt u uw honden aan de lijn? Wij vragen uw respect voor de graven en verzoeken om enige afstand te
houden.  Denkt u aan makkelijke schoenen en/of laarzen voor de wandeling door de natuur?