Herder op de heide tijdens Inspiratiedag Groene Uitvaart

01 september 2017

bomen maan
2016-09-22_21.58.20

Zondag 24 september 2017: 11.00 -16.00 uur

Coöperatie DELA en Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ organiseren de Inspiratiedag Groene Uitvaart Midden Brabant. Op deze inspiratiedag heten we u van harte welkom op twee locaties. In de prachtige natuur van landgoed ‘De Utrecht’ en de sfeervolle en kleurrijke omgeving van crematorium Hilvarenbeek. En komt u op de fiets dan geniet van een mooie tocht door de Brabantse natuur tussen de beide locaties

Mensen denken na over hun uitvaart, hun afscheid. Zij zoeken een bijzondere plek waar de uitvaart kan plaatsvinden en een dierbare plaats voor hun geliefde. Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Een laatste rustplaats in de stille beslotenheid van een landschap van uw keuze.

Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ is een plaats voor verstilling en bezinning in de rust van de natuur. Een plek onder de hemel die onze verbondenheid symboliseert met de wereld om ons heen – ook ná het leven. Op 2 september 2016 opende de Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ officieel. Inmiddels hebben tientallen families een plek voor zichzelf of hun dierbare gevonden.

Mensen die kiezen voor crematie beslissen naderhand vaak ook voor een asbestemming in de natuur. In het crematorium leggen wij het proces van cremeren uit. U kunt onze sfeervolle ruimtes ervaren zoals de kleurrijke aula en condoleanceruimte, hedendaagse kunst aan de muur en uitzicht over de groene velden. In de aula van het crematorium laten we muziek horen en presenteren we foto’s.

Als u daarna weer uw weg vervolgt, komen gedachten vanzelf boven. Hoe zou u het willen? Rust daarna uit op een van de banken op de heide van de natuurbegraafplaats en tel de schapen van de herder.

Programma

U bent van harte welkom op onze inspiratiedag, waaraan u op elk moment tussen 11.00 en 16.00 uur kunt deelnemen. We hopen u met de volgende activiteiten een goede indruk te geven van diverse groene rituelen in de uitvaart en natuurontwikkelingsprojecten.

Activiteiten

 • – Groepsrondleidingen met uitleg over natuurbegraven;
 • – Natuurwandelingen onder begeleiding van ecoloog en boswachter;
 • – De herder graast met zijn kudde op de heide;
 • – Bezichtiging pas gegraven natuurgraf;
 • – Presentaties van kisten, wades en urnen;
 • – Presentatie van natuurlijke decoraties door bloemist;
 • – Diverse workshops; bloembinden, herinneringskaarten stempelen, wades wikkelen;
 • – Bezichtiging uitvaartbus voor vervoer van gezelschappen;
 • – Demonstratie opbaring met graszoden;
 • – Optredens met akoestische muziek;
 • – Tentoonstelling van etsen door Stichting Andres Schotel.

Een hop-on hop-off terreinwagen zorgt dat u eenvoudig alle gebieden kunt bezoeken. Onder de luifel in het boscafe bent u van harte welkom voor een lekker drankje.