Laden Evenementen

Zomeravondwandeling

18 jun 2024

bomen maan
keizersmantel

Tijdens deze zomeravondwandeling gaan we om 20.00 uur op pad met Koen, onze ecoloog. Een avondwandeling in de natuur is een speciale beleving omdat de meeste vogels nog even actief worden voor de zon weer ondergaat. De mannetjes laten nog even van zich horen door hun zang en de jongen op het nest krijgen het laatste voedsel van de dag. 

De natuurbegraafplaats staat bekend om de verschillende soorten spechten die er voorkomen. De bekendste soort is de grote bonte specht, die graag zijn nest maakt in een van de vele berken. Vorig jaar waren er meerdere broedparen.

Tijdens de wandeling hebben we ook aandacht voor diersporen en mierenkoepels. Verder laten we ons verrassen door wat deze zomeravond ons brengt. Tegen de schemer worden behalve de vogels ook de zoogdieren actiever, dus met een beetje geluk zien we nog een ree of een haas. Uiteindelijk hopen we weer de nachtzwaluw te zien. Koen neemt zijn verrekijker mee, maar mocht u zelf een verrekijker hebben dan is het verstandig deze mee te brengen.

De avondwandeling sluit af rond 22:00 uur als de zon onder is. Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. We verzamelen bij op de Brink vanaf 19:45 uur en vertrekken om 20.00 uur stipt.