Vacature medewerker voorlichting & natuurbeheer

13 februari 2020

bomen maan
Schermafbeelding_2020-02-21_om_15.31.03

Taken:
Je bent “in het veld” een belangrijk aanspreekpunt voor tal van geïnteresseerden die een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats. Je vindt het prettig om je passie voor de natuur te delen met anderen. Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers en informeert hen over de mogelijkheden van het begraven in de natuur. Je geeft rondleidingen aan groepen. Bij uitvaarten ontvang je samen met de beheerder de gasten op de natuurbegraafplaats en verzorg je de begraving. Incidenteel werk je in het weekend.

Je bent samen met je collega’s – en gesteund door een groep vrijwilligers– verantwoordelijk voor het duurzame natuurbeheer van het natuurgebied. Je onderhoudt en verbetert de kwaliteit van het natuurterrein. Als planten of bomen onderhoud nodig hebben, grijp je adequaat in. Paden en terreinmeubilair houd je tiptop in orde.Je verbetert de bodemkwaliteit en houdt de waterstanden in de gaten. Je bent tijdens je werkzaamheden verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers en vrijwilligersen voor een goed gebruik vangereedschappen en materieel.

Profiel:
Je bent praktisch ingesteld, kan oplossingsgericht en zelfstandig werken en weet een team van vrijwilligers te enthousiasmeren. Je bent punctueel, hebt overzicht en kan gestructureerd en planmatig werken. Je bent fysiek sterk, staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond.

Je bent sensitief en hebt uitstekende contactuele eigenschappen. Je bent een buitenmens en hebt passie voor mensen en de natuur. Je ambieert een duurzame levensstijl.

Opleiding & Ervaring
MBO bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar
Ervaring met vrijwilligerswerk en werken met (hand)gereedschap.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Je reactie kun je richten aan mw J. Sengers via vacature@nbpu.nl