Vacature Boswachter (32-40 uur)

01 mei 2024

bomen maan
EnEn_natuurbegraafplaats_BASE_02_s

Heb jij groene vingers en een hart van goud? Neem dan contact op!

Onze organisatie:
Natuurbegraafplaats De Utrecht is een natuurgebied van 46 ha met diverse landschapstypen. Sinds enkele jaren wordt het oude productiebos omgevormd naar een vitaal natuurbos. Bijzonder is dat mensen in dit natuurgebied hun laatste rustplaats vinden. Vanuit empathie, passie en betrokkenheid onderhouden we de natuur en begeleiden we mensen bij het uitzoeken van een laatste rustplaats. We bieden mensen ruimte voor afscheid nemen, verwerken en gedenken.

Bij de natuurbegraafplaats stellen we de gast centraal in alles wat we doen. We nemen de tijd zodat onze gasten zich thuis voelen in een fijne en warme omgeving. In alles leveren we maximale kwaliteit, zijn we professioneel maar vooral menselijk. We werken in een klein team van 4 mensen en worden ondersteund door een flinke groep vrijwilligers. Bij ons vind je een informele werksfeer in een gedreven team met passie voor mens en de natuur.

Taken:
Je bent samen met je collega’s – en gesteund door een groep vrijwilligers – verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het natuurgebied. Ons bosbeheerplan geeft je inzicht in de gewenste natuurontwikkeling voor de komende decennia. Je onderhoudt en verbetert de kwaliteit van het natuurterrein. Als bomen onderhoud nodig hebben, grijp je adequaat in. Paden en terreinmeubilair houd je tiptop in orde. Je bent tijdens je werkzaamheden verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers en voor een goed gebruik van gereedschappen en materieel.  Verder ben je “in het veld” een belangrijk aanspreekpunt voor tal van geïnteresseerden die een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats. Je vindt het prettig om je passie voor de natuur te delen met anderen. Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers en informeert hen over de mogelijkheden van het begraven in de natuur. Je geeft rondleidingen aan groepen. Bij uitvaarten ontvang je samen met je collega de gasten op de natuurbegraafplaats en verzorg je de begraving.

Profiel:
Je hebt vakkennis en ervaring met het groene werkgebied. Jouw kennis van natuurbeheer en flora & fauna weet je gepassioneerd in de praktijk te brengen. Je bent praktisch ingesteld, kan oplossingsgericht en zelfstandig werken en weet een team van vrijwilligers te enthousiasmeren. Je bent punctueel, hebt overzicht en kan gestructureerd en planmatig werken. Je bent fysiek sterk, staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond. Je bent sensitief en hebt uitstekende contactuele eigenschappen. Je bent een buitenmens en hebt passie voor mensen en de natuur. Je ambieert een duurzame levensstijl. Je bent flexibel tijdens drukke periodes. Je hebt er geen probleem mee om op zaterdag en soms op zondag te werken en je bent woonachtig binnen een straal van 25 km van Hilvarenbeek.

Opleiding & Ervaring
Minimaal 5 jaar werkervaring in het groen.
Groene MBO -opleiding (bijvoorbeeld  bos- en natuurbeheer / hovenier).
Ervaring met automatisering en werken met grondverzetmachines en (hand)gereedschap is een pre.

Je bent enthousiast en wilt reageren?

We zien je reactie graag tegemoet via vacature@nbpu.nl. t.n.v. Joyce Sengers, oprichter van de natuurbegraafplaats. Uiteraard mag je ook eerst bellen voor nadere informatie.

Mocht je liever, in plaats van een brief, een sollicitatieformulier invullen? Laat het ons weten en we sturen je er een toe.