Vacature Assistent Boswachter (32-40) uur  

22 april 2024

bomen maan
hei in bloei 2

Heb jij groene vingers en een hart van goud? Neem dan contact op!

Onze organisatie:

Natuurbegraafplaats De Utrecht is een natuurgebied van 46 ha met diverse landschapstypen. Sinds enkele jaren wordt het oude productiebos omgevormd naar een vitaal natuurbos. Bijzonder is dat mensen in dit natuurgebied hun laatste rustplaats vinden. Vanuit empathie, passie en betrokkenheid onderhouden we de natuur en begeleiden we mensen bij het uitzoeken van een laatste rustplaats. We bieden mensen ruimte voor afscheid nemen, verwerken en gedenken.

Bij de natuurbegraafplaats stellen we de gast centraal in alles wat we doen. We nemen de tijd zodat onze gasten zich thuis voelen in een fijne en warme omgeving. In alles leveren we maximale kwaliteit, zijn we professioneel maar vooral menselijk. We werken in een klein team van 4 mensen en worden ondersteund door een flinke groep vrijwilligers. Bij ons vind je een informele werksfeer in een gedreven team met passie voor mens en de natuur.

Taken:

  • Je voert werkzaamheden uit in het terrein of aan onze gebouwen. Denk hierbij aan; (bos)maaien, paden bladvrij maken, onderhoud terreinmeubilair, grafcontrole.
  • Dagelijks zorg je ervoor dat de gebouwen en de natuur er verzorgd uit Je signaleert verstoringen en lost deze adequaat op. Je bent tijdens je werkzaamheden verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers en voor een goed gebruik van gereedschappen en machines.
  • Verder ben je “in het veld” een belangrijk aanspreekpunt voor tal van geïnteresseerden, variërend van wandelaars tot nabestaanden die een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats. Je begeleidt en ondersteunt gasten tijdens activiteiten.
  • Samen met de boswachters regel je de praktische aspecten van de natuurbegravingen. Denk aan het uitzetten van graflocaties en het assisteren bij de opbouw en sluiten van graven. Bij uitvaarten ontvang je samen met je collega’s de gasten op de natuurbegraafplaats en assisteer je bij de begraving.

Profiel:

Jouw sociale en contactuele vaardigheden zijn sterk. Je staat voor gastvrijheid en weet wanneer je jezelf op de achtergrond stelt.

Je hebt vakkennis en ervaring met het onderhoud van natuur en gebouwen. Jouw groene kennis weet je gepassioneerd in de praktijk te brengen.

Je bent praktisch ingesteld, werkt oplossingsgericht, gestructureerd en zelfstandig.

Je bent handig en fysiek sterk, staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond. Je bent een buitenmens en hebt passie voor mensen en de natuur. Je hebt er geen probleem mee om op zaterdag en soms op zondag te werken en je bent woonachtig binnen een straal van 25 km van Hilvarenbeek.

Opleiding & Ervaring

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een groen buitenberoep
  • MBO-niveau, bijvoorbeeld bos&natuurbeheer of vakbekwaam hovenier
  • Ervaring met grondverzetmachines en (hand)gereedschap is een pré

Je bent enthousiast en wilt reageren?

We zien je reactie graag tegemoet via vacature@nbpu.nl. t.n.v. Joyce Sengers, oprichter van de natuurbegraafplaats. Uiteraard mag je ook eerst bellen voor nadere informatie.

Mocht je liever, in plaats van een brief, een sollicitatieformulier invullen? Laat het ons weten en we sturen je er een toe.