Midzomerviering zaterdag 16 juni

favoriet IMG 6562

Op zaterdag 16 juni om 18.30 uur bent u welkom op een bijzondere avond op Natuur- begraafplaats ‘De Utrecht’. We vieren dan de langste dag en er is alle ruimte voor herinneren en verhalen vertellen. Over dierbaren die in de natuur van De Utrecht zijn maar ook over hen die elders zijn.

 Op deze dag vieren we op de natuurbegraafplaats de inmiddels traditionele zonnewende. We verwelkomen de langste dag van het jaar. De zon schijnt dan een kleine 17 uur. Licht is belangrijk voor de natuur, voor het leven. In deze tijd van jaar het genieten we dankzij het licht extra van alle kleuren en geuren van de bloemen om ons heen. Het is daarom een mooi moment om stil te staan bij deze levensbron.

Komt u ook?
Neem dan de volgende voorbereidingen:
Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • geef aan of u alleen komt of nog anderen uitnodigt; • geef daarbij namen door van dierbaren die u op deze avond wil gedenken;
Maak vervolgens EUR 17.50 p.p. voor de maaltijd over op: Stichting EEN&AL natuur De Utrecht, NL27 TRIO 0391 0313 84, onder vermelding van uw email-adres.
Aanmelden Tot 11 juni kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PROGRAMMA
18.30 uur Bloemenritueel in het natuurtheater ‘rond het ven’ Ritueelbegeleider Wianda van Zilveren Maan neemt u deze avond mee met verhalen en poëzie. We staan stil bij onze dierbaren met een bloemenritueel. U luistert naar de muziek van Cotton Rose. 

19.30 uur Zomermaaltijd door Kookgenoten uit Hilvarenbeek Aansluitend is er een informeel samen zijn. We eten aan lange tafels midden in de natuur. Bij regen onder onze luifel. Kookgenoten verzorgt een zomerse bloemen-maaltijd en gebruikt daarbij lokale producten. Verse kruiden maken alles compleet. 

U bent welkom voor een of beide programmaonderdelen. We eindigen de avond even voor 22.00 uur, zodat we met zonsondergang de natuur hebben verlaten en het ritme van de nachtdieren niet verstoren. 

Op de avond zelf:
• Breng voor elke dierbare die u herdenkt een bloem uit uw tuin mee. Draag iets roods of oranje als eerbetoon aan de zon. • Denk aan een trui of vest. Roken of kaarsjes zijn niet toegestaan i.v.m. natuurbrandgevaar. • Vanaf 18.00 uur bent u welkom, we starten om stipt 18.30 uur. 

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: Zilverenmaan www.zilverenmaan.eu Kookgenoten www.kook-genoten.nl Marco van Hamond uitvaartbegeleiding www. vanhamond-uitvaart.nl Cotton Rose muziek www.cottonrose.lisethhorsten.nl